Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

söndag 7 juli 2013

rabarber inte bara paj!

Något jag gillar är rabarber. Paj är de första man oftast tänker på när de små knölarna visar sig på våren!

Här i lilla huset använder vi rabarberns alla delar!!

Nu har vi gjutit blad!

vi hämtade sand i sandlådan

vi la sanden i högar. Ju högra kulle desto djupare blad. sen la vi bladen med  baksidan upp

blandade betongen

sen la vi bara försiktigt på betongen på bladen. ta inte för tunt laget!

klart! Nu ska det härda i 2 dygn 

här ligger alla bladen

nu är de nästan klara, de plockas rena från bladen o fixas till lite. Vi använde oss av olika sorters blad. lite kul med olika 



ett gigantisk rabarberblad blev det! Se kotten i mitten så förstår ni hur stort det blev.. skuras med sopa lite försiktigt för att få det helt rent från bladet.


Av själva rabarbern gjorde vi saft! 

Foto: Mums

Recept
1 kg skalade o hackade rabarber
3 dl vatten
4 dl socker per Liter avrunnen saft.

  1. Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i rabarbern. Koka under lock tills rabarbern kokat sönder. Lägg en ren handduk i ett durkslag som ställs över en bunke. Sila saften genom den.
  2. Mät upp saften, koka upp den och rör ner sockret. Koka upp och skumma saften.
  3. Häll upp saften på rengjorda flaskor. Fyll ända upp. Sätt på korken och låt saften kallna.

Tips

Går jättebra att frysa.

1 kommentar: