Något jag gillar är rabarber. Paj är de första man oftast tänker på när de små knölarna visar sig på våren!
Här i lilla huset använder vi rabarberns alla delar!!
Nu har vi gjutit blad!
|
vi hämtade sand i sandlådan |
|
vi la sanden i högar. Ju högra kulle desto djupare blad. sen la vi bladen med baksidan upp |
|
blandade betongen |
|
sen la vi bara försiktigt på betongen på bladen. ta inte för tunt laget! |
|
klart! Nu ska det härda i 2 dygn |
|
här ligger alla bladen |
|
nu är de nästan klara, de plockas rena från bladen o fixas till lite. Vi använde oss av olika sorters blad. lite kul med olika |
|
ett gigantisk rabarberblad blev det! Se kotten i mitten så förstår ni hur stort det blev.. skuras med sopa lite försiktigt för att få det helt rent från bladet.
Av själva rabarbern gjorde vi saft!
Recept
1 kg skalade o hackade rabarber
3 dl vatten
4 dl socker per Liter avrunnen saft.
- Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i rabarbern. Koka under lock tills rabarbern kokat sönder. Lägg en ren handduk i ett durkslag som ställs över en bunke. Sila saften genom den.
- Mät upp saften, koka upp den och rör ner sockret. Koka upp och skumma saften.
- Häll upp saften på rengjorda flaskor. Fyll ända upp. Sätt på korken och låt saften kallna.
|
Åh vilka fina blad!
SvaraRadera