Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

söndag 13 januari 2013

jan 2013

Så har det blivit ett nytt år i lillahuset. Snart har vi bott här ett helt 1år! helt otroligt! Ett år med renovering inne i hela huset o en massa omgjort ute i vår trädgård!!

Kollade lite fröer jag har i skåpet som vi ska sätta. Snart är det familjemöte och vi ska tillsammans komma fram till vilka grönsaker vi ska sätta, var de ska sättas. Vilka blommor och vart de ska planteras ut.

Isa längtar till våren så hon kan mysa på inglasade altanen i vårsolen

lite fröer

Har hittat flera trädgårdsgalna som mig på min nya arbetsplats! Roligt för då kan man få så mkt o samtidigt ge endel!!

Fått tips om BOKASHI. "

Enkelt och ekologiskt

Bokashi kökskompostering är ett nytt sätt att ta hand om matavfall och hjälpa både trädgården och miljön. Med hjälp av "goda" mikrober kan du omvandla dina matrester till värdefull jordförbättring. Ett par veckor efter matrester lämnat köket och kommit ner i jorden kan du börja plantera" (http://www.bokashi.se/sv/index.html) läs mera på länken!! 

Såg att det kostade lite men efter ha kollegor som testat detta o säger att det verkligen funkar så ska vi köpa det också! Det är de värt för vår trädgård är vår borg!!!


Nu längtar vi till våren! se alla underbara lökar växa upp som vi planterade ner i höstas! Tulpaner!!
Den 15 januari varje år firar vi Tulpanens Dag. I år fyller Tulpanernas Dag 20 år.!



Hur tar du hand om dina tulpaner
Skär av 1 cm av stjälkarna med en vass kniv när plasten fortfarande finns runt tulpanerna. De suger lättare upp vatten då. Sätt tulpanerna med sitt emballage i en ren vas som är väl fylld med friskt och kallt vatten,låt dem stå svalt, dra åt sig vattnet i ett par timmar. Ta sedan bort plasten och fixa till tulpanerna i vasen. Efter ett par dagar kan du snitta om tulpanerna och ge dem nytt friskt kallt vatten. Låt blommorna stå svalt och lite längre in i rummet så håller de längre. Du ska inte heller ha frukfatet nära tulpanerna för frukten påskynda åldrandet hos tulpanerna av den gas frukten utsöndrar.

underbar bukett!!!

1 kommentar:

  1. Kul att ni ska börja med bokashi! Det kommer att växa så att det knakar. Det kommer att bli billigare i längden när ni märker att ni inte behöver köpa gödsel eller jord från plantskolan. Lycka till! Ett tips, ta maten som ändå ska slängas på jobbet :)

    SvaraRadera